Samma på ryska del 3

Inkvartering i Sankt Petersburg. I detta avsnitt bekantar vi oss med hur det går till då man skall bo på ett hotell i Sankt Petersburg. Vi lär oss också ord och fraser som kan behövas under en hotellvistelse.

"Samma på ryska" är en kurs där du lär dig allt en turist behöver veta och kunna under en resa till Sankt Petersburg.

I detta avsnitt behandlas hotell. Man kan bli lite förbryllad under en vistelse i Sankt Petersburg, en del saker är väldigt billiga medan inkvartering är långt från billigt. Hotellen kan variera allt från fina hotell till mindre, traditionella hotell. Då man anländer till ett hotell skall man inte glömma att man måste lämna passet och visumet för registrering vid receptionsdisken.

Hur skall man fråga efter ett hotellrum? Och vilket rum skall man ha, ett enkel- eller dubbelrum? I detta avsnitt lär vi oss ord och fraser som är viktiga under en hotellvistelse i Sankt Petersburg. Dessutom fortsätter vi med att lära oss räkna.

En annan viktig kunskap för en turist är att veta hur man frågar vägen. Det gäller att helt enkelt använda ordet var, så får man snabbt svar. Det lönar sig att vara speciellt noggrann med att inte blanda ihop rakt fram, till höger och till vänster.

Stillbild: Riku Kaminen

Redaktör: Mathias Nylund
Samma på ryska
Radio Vega 1999

Databas: 
Vetamix